Pulled pork i rygeovn
Den ultimative herre menu, stærk, mørt, saftigt og røget
Rygeovnen er perfekt til at lave pulled pork i, da du nemt kan holde temperaturen nede og samtidig tilsætte den mængde røg du ønsker.
Rub
· 50 g brun farin
Sauce
Coleslaw
· 400 g hvidkål
· 4 gulerødder
· 100 g bladselleri
· Marinade:
· 0,75 dl æblecider eddike
· 2 spsk. sukker
· salt og nykværnet peber
Dressing:
· 2½ dl græsk yoghurt, let
· 2 mayonnaise, eksempelvis Hellmann's Light
· 1 spsk. sukker
· salt og peber
Fremgangmåde
1 stk. nakkekam, du gnider ruben godt ind i kødet, pakker det ind i folie og lader den stå i køleskabet natten over. Nakkekammen lægges på en rist i rygeovnen husk at sætte dryp bakken under og et fad med vand. Rygeovnen sættes på 100 grader og kødet skal ca. have 12-14 timer.
Coleslaw: Gulerødderne, hvidkål og bladsellerien rives og blandes sammen med marinaden, derefter sættes det på køl minimum 1 time, overskydende væske hæles fra og inden severingen blandes den sammen med dressingen.
Opskriften på ruben og sausen er fra brødrene Prises hjemmeside.
http://www.dr.dk/DR1/SpisemedPrice/Opskrifterne/Pulled_pork.htm
Opskriften på Coleslaw og dressingen er taget fra helsemagasinest sundhed
http://www.magasinet-sundhed.dk/sund-kost/staerk-thailandsk-suppe-2.html
Se flere opskrifter til røgeovn m.m. klik her.
.