Pulled pork i rygeovn

 

   

Den ultimative herre menu, stærk, mørt, saftigt og røget

 

Rygeovnen er perfekt til at lave pulled pork i, da du nemt kan holde temperaturen nede og samtidig tilsætte den mængde røg du ønsker.

Rub

·         50 g brun farin

 

Sauce

 

Coleslaw

·         400 g hvidkål

·         4 gulerødder

·         100 g bladselleri

·         Marinade:

·         0,75 dl æblecider eddike

·         2 spsk. sukker

·         salt og nykværnet peber

 

Dressing:

·         2½ dl græsk yoghurt, let

·         2 mayonnaise, eksempelvis Hellmann's Light

·         1 spsk. sukker

·         salt og peber

Fremgangmåde

1 stk. nakkekam, du gnider ruben godt ind i kødet, pakker det ind i folie og lader den stå i køleskabet natten over. Nakkekammen lægges på en rist i rygeovnen husk at sætte dryp bakken under og et fad med vand. Rygeovnen sættes på 100 grader og kødet skal ca. have 12-14 timer.

Coleslaw: Gulerødderne, hvidkål og bladsellerien rives og blandes sammen med marinaden, derefter sættes det på køl minimum 1 time, overskydende væske hæles fra og inden severingen blandes den sammen med dressingen.

 

 

Opskriften på ruben og sausen er  fra brødrene Prises hjemmeside.

http://www.dr.dk/DR1/SpisemedPrice/Opskrifterne/Pulled_pork.htm

Opskriften på Coleslaw og dressingen er taget fra helsemagasinest sundhed

http://www.magasinet-sundhed.dk/sund-kost/staerk-thailandsk-suppe-2.html
 

 Se flere opskrifter til røgeovn m.m.   klik her.

 

 

 

 

 

 

.