Kilde
:
http://www.roegeovnens-venner.dk/Koldroegning/koldroegning-af-fisk.htm
Koldrøgning af saltede, tørrede Isinger (Bakskuld)

Rens
fiskene og skær hovedet af dem. Læg dem på et lag salt i et rustfrit
stålfad, således at de ikke overlapper hinanden og dæk dem med et nyt
lag salt, ca. ½ cm tykt. Flere fisk lægges ovenpå, gerne flere lag, med
salt imellem.
Fiskene
står med pres på i 8 dage og tages så op og skylles godt.
De
bindes sammen 2 og 2 ved halerne og hænges til tørre over en stang eller
snor og tørrer i 7 døgn.
Efter
tørringen udvandes de i 12 timer og hænges til tørre i 2 døgn.
Derefter koldrøges de ved 20 grader, først i 12 timer, tørrer herefter
i 12 timer og røges igen i 12 timer.
Efter
røgningen tørres fiskene igen i mindst 5 - 6 døgn.
Kilde
:
www.roegeovnens-venner.dk
Ingredienser
4
store flotte røgede bakskuld
4 skiver groft rugbrød
smør
citron både
remoulade
Fremgangsmåde
Klip finnerne af bakskuldene og flå så skindet forsigtigt af.
Steg dem i lidt smør på panden til de er gyldne og gennemvarme.
Smør brødet og skær citron i både.
Servering
Serveres varm med frisk rugbrød, remoulade og citronbåde. og hertil en
god kaffepunch! Bakskuld er en vestjysk specialitet og bruges særlig
meget i Esbjerg og på Fanø. Det er en, saltet, tørret og røget issing,
som grilles eller pandesteges efter behag. Ved grilning er det bedst at
flå den efter stegning. Ordet bakskuld stammer fra gamle dage, hvor de
såkaldte esepiger(esbjerg) satte kroge på langliner, der blev anbragt i
bakker.
Kilde: www.maduniverset.dk
http://www.maduniverset.dk/opskrift.php/7862/Fisk-opskrifter/Bakskuld-m.-tilbehoer
|