Kilde :   http://www.roegeovnens-venner.dk/Koldroegning/koldroegning-af-fisk.htm

Koldrøgning af saltede, tørrede Isinger (Bakskuld)

http://www.roegeovnens-venner.dk/Koldroegning/ASIising.jpg

Rens fiskene og skær hovedet af dem. Læg dem på et lag salt i et rustfrit stålfad, således at de ikke overlapper hinanden og dæk dem med et nyt lag salt, ca. ½ cm tykt. Flere fisk lægges ovenpå, gerne flere lag, med salt imellem.

Fiskene står med pres på i 8 dage og tages så op og skylles godt.

De bindes sammen 2 og 2 ved halerne og hænges til tørre over en stang eller snor og tørrer i 7 døgn.

Efter tørringen udvandes de i 12 timer og hænges til tørre i 2 døgn.

Derefter koldrøges de ved 20 grader,  først i 12 timer, tørrer herefter i 12 timer og røges igen i 12 timer.

Efter røgningen tørres fiskene igen i mindst 5 - 6 døgn.


http://www.roegeovnens-venner.dk/Logo.jpg       Kilde :   www.roegeovnens-venner.dk


 





Kilde herunder:   www.maduniverset.dk

Bakskuld m. tilbehør

 

Ingredienser

 

4 store flotte røgede bakskuld

4 skiver groft rugbrød
smør
citron både
remoulade

Fremgangsmåde

Klip finnerne af bakskuldene og flå så skindet forsigtigt af.
Steg dem i lidt smør på panden til de er gyldne og gennemvarme.

Smør brødet og skær citron i både.

Servering

Serveres varm med frisk rugbrød, remoulade og citronbåde. og hertil en god kaffepunch! Bakskuld er en vestjysk specialitet og bruges særlig meget i Esbjerg og på Fanø. Det er en, saltet, tørret og røget issing, som grilles eller pandesteges efter behag. Ved grilning er det bedst at flå den efter stegning. Ordet bakskuld stammer fra gamle dage, hvor de såkaldte esepiger(esbjerg) satte kroge på langliner, der blev anbragt i bakker.

Kilde:   www.maduniverset.dk

            
http://www.maduniverset.dk/opskrift.php/7862/Fisk-opskrifter/Bakskuld-m.-tilbehoer